Základní máslový krém s vanilkou

Recept na máslový krém vhodný pro přípravu různých dortů. Lze přidat i jiné přísady k ochucení (čokoláda apod.).


4.012x
20 min

Postup přípravy

Máslo vyndáme z ledničky a necháme venku, aby získalo pokojovou teplotu. Z mléka, 20 g cukru moučka a vanilkového pudinku uvaříme pudink a necháme vychladnout.

Během chladnutí můžeme míchat, aby se nám neudělal škraloup, nebo hrnec zakryjeme igelitovým sáčkem, aby k povrchu neměl přístup vzduch.

Utřeme zbytek cukru moučka s máslem a po lžičkách přimícháváme vychladlý pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu (nejlépe pokojovou). Uvedená doba přípravy nezahrnuje chladnutí pudinku.

Základní máslový krém používáme k přípravě různých dortů podle chuti.
user-icon

autor Maram


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní máslový krém s vanilkou

Zpět na recept