Zakázaná buchta

Tato buchta u nás v ledničce ani přes zákaz nevydrží do druhého dne. Je trošku náročnější na suroviny, ale výsledek stojí za to.


3.7120x
60 min
2×

Postup přípravy

Salko vaříme 1,5 hodiny ve vodní lázni. Pak jej necháme v studené vodě vychladit. Lepší je uvařit si ho několik dní dopředu.

Máslo necháme změknout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme ořechy a mouku s kakaem. Pech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Na připravený plech nalijeme a rozprostřeme těsto a pečeme asi 5 minut. Pak snížíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 10 minut. Korpus necháme vychladnout.

Mezitím ušleháme změklé máslo a postupně do něj zašleháváme salko. Vznikne tak karamelový krém. Ten rozprostřeme na upečený korpus.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nakonec na buchtu čokoládovou polevou vytvoříme mřížku a posypeme nasekanými ořechy.

Buchtu necháme odležet do druhého dne.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zakázaná buchta

Zpět na recept