Zajíc na cibuli

Recept na výborně připraveného zajíce upečeného na plátcích cibule.


3.02x
120 min
1×

Ingredience

15 dkgslanina
10 dkgmáslo
2 kscibule
6 kuličekcelý pepř
1 kszadní část zajíce

podle chuti

1 lžičkasůl

na potření

5 dkgmáslo

podle potřeby

1 lžícehladká mouka
2 dlhovězí vývar

Postup přípravy

Maso zajíce zbavíme blan a šlach, protáhneme ho na kýtách i hřbetě slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

V pekáči na másle zpěníme cibuli a necháme ji mírně zežloutnout. Potom vložíme do pekáče zajíce, přidáme celý pepř, podlijeme polévkou a dusíme asi 1/2 hodiny přikryté ve vyhřáté troubě při 200 °C. Následně pekáč odkryjeme a dopečeme za stálého potírání rozpáleným máslem dorůžova.

Hotového zajíce nakrájíme na díly a vložíme do mělké misky. Výpek v pekáči zahustíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout. Hotovou omáčku procedíme na porce zajíce.

Zajíce na cibuli podáváme s houskovým knedlíkem a přidáme si k pokrmu také celerový salát.
user-icon

autor Jurajda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zajíc na cibuli

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena