Zajíc dušený na víně

Jde o výbornou gurmánskou specialitu! Tento pokrm osobně miluji, patří k mým českým nejoblíbenějším.


5.05x
60 min
1×

Ingredience

200 gslanina
12 mlsůl
30 gmáslo
2 hrnkycibule
1 lžičkatymián
1 kszajíc
4 lžičkyhřebíček
1 listbobkový list
0.5 lčervené víno
3 lžícehladká mouka
11 kapekcitronová šťáva
10 gcelý pepř

Postup přípravy

Zajíce nakrájíme na porce, slaninu na kostičky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno.

Cibuli osmahneme dozlatova na rozškvařené slanině, na tento základ přilijeme půl litru červeného vína a necháme přejít varem. Vložíme porce zajíce, přidáme koření a dusíme doměkka. Potom zvěřinu vyjmeme, omáčku zasmažíme máslovou jíškou a z povrchu sebereme omastek. Zakápneme citronovou šťávou a přelijeme na zajíce.

Zajíce dušeného na víně podáváme s bramborem nebo rýží, ale klidně i s knedlíkem nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zajíc dušený na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká