Vaření.czReceptyZaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony

Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony

Recept na chutnou úpravu zvěřiny s omáčkou.


5.01x
120 min

Ingredience

100 gslanina
100 gšunka
1 kelímeksmetana
2 ksrajče
1 konzervažampiony
1 dlčervené víno
1 kszaječí hřbet

na potření

olej

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Zaječí hřbet dobře odblaníme, prošpikujeme, ze všech stran osolíme a potřeme olejem. Vložíme nejlépe do nádoby, kterou můžeme dát nejdříve na sporák a následně do trouby. Nejdříve dáme tedy tuto nádobu na sporák a zaječí hřbet prudce opečeme. Dno zaprášíme moukou, která nám v rozpáleném tuku rychle zhnědne. Přidáme rozkrájená rajčata, žampiony a na slabé proužky nakrájenou šunku. Vařečkou mícháme, až všechny přísady zhědnou, poté přilijeme smetanu a červené víno. Dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka. Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony podáváme třeba s knedlíkem.
user-icon

autor Oginka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zaječí hřbet ve smetanové omáčce se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena