Vaření.czReceptyZaječí hřbet s plněnými jablky

Zaječí hřbet s plněnými jablky

Zaječí hřbet je malá pečínka, která se velice hodí k slavnostnímu obědu. Chutnat bude jistě všem milovníkům zvěřiny.


4.84x
90 min

Ingredience

0.5 lžičkysůl
1 kscibule
1 špetkatymián
0.2 lčervené víno
2 lžícezakysaná smetana
3 ksmalé jablko
1 špetkamletý černý pepř
1 lžícerybízové želé
1 lžičkaostrá hořčice
1 ksšpikovaný zaječí hřbet
1 konzervamalé kompotované mandarinky

podle chuti

cukr
citronová šťáva
4 lžícepomerančová šťáva

Postup přípravy

Maso potřeme hořčicí a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo v pánvi rozehřejeme a na něm osmahneme hřbet po obou stranách zhruba 10 minut. Přidáme cibuli a osmahneme dohněda. Pak přilijeme červené víno. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě. Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Šťávu z mandarinek a pomerančů necháme vzkypět, přisladíme a přidáme citronovou šťávu. Vložíme jablka. Necháme přejít varem a přikryté dusíme 10 minut při mírné teplotě. Krátce před podáváním přidáme k jablkům mandarinky a zahřejeme. Jablka naplníme mandarinkami, položíme mezi ně zaječí hřbet a udržujte teplé. Vypečenou šťávu uvolníme smetanou a rybízovým želé, necháme vzkypět procedíme a dochutíme. Zaječí pečínku při podáváním přeléváme dochucenou šťávou.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zaječí hřbet s plněnými jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena