Zaječí hřbet s plněnými jablky

Zaječí hřbet je malá pečínka, která se velice hodí k slavnostnímu obědu. Chutnat bude jistě všem milovníkům zvěřiny.


4.84x
90 min

Postup přípravy

Maso potřeme hořčicí a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Máslo v pánvi rozehřejeme a na něm osmahneme hřbet po obou stranách zhruba 10 minut. Přidáme cibuli a osmahneme dohněda. Pak přilijeme červené víno. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě.

Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Šťávu z mandarinek a pomerančů necháme vzkypět, přisladíme a přidáme citronovou šťávu. Vložíme jablka. Necháme přejít varem a přikryté dusíme 10 minut při mírné teplotě.
Krátce před podáváním přidáme k jablkům mandarinky a zahřejeme.

Jablka naplníme mandarinkami, položíme mezi ně zaječí hřbet a udržujte teplé. Vypečenou šťávu uvolníme smetanou a rybízovým želé, necháme vzkypět procedíme a dochutíme.

Zaječí pečínku při podáváním přeléváme dochucenou šťávou.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zaječí hřbet s plněnými jablky

Zpět na recept