Zadělávaný květák

Recept na rychlé bezmasé jídlo. Oběd, který neohrozí rodinný rozpočet.


3.151x
30 min

Postup přípravy

Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vložíme do slané vroucí vody, kde spolu se čtvrtinou másla vaříme čtvrt hodiny.

Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vlažným květákovým vývarem a vymícháme řídkou omáčku.

Z citronu vymačkáme šťávu.

Do omáčky vmícháme drobně usekanou petrželku a uvařený květák, přidáme citronovou štávu podle chuti, promícháme, krátce povaříme a přisolíme.

Zadělávaný květák servírujeme s brambory nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zadělávaný květák

Zpět na recept