Zadělávaný květák

Recept na rychlé bezmasé jídlo. Oběd, který neohrozí rodinný rozpočet.


3.151x
30 min

Postup přípravy

Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vložíme do slané vroucí vody, kde spolu se čtvrtinou másla vaříme čtvrt hodiny. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vlažným květákovým vývarem a vymícháme řídkou omáčku. Z citronu vymačkáme šťávu. Do omáčky vmícháme drobně usekanou petrželku a uvařený květák, přidáme citronovou štávu podle chuti, promícháme, krátce povaříme a přisolíme. Zadělávaný květák servírujeme s brambory nebo rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zadělávaný květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena