Zabijačkový guláš

Při zabijačce se rozhodně musí vařit zabijačkový guláš. Jak na to? Zde je recept.


3.0143x
0

Ingredience

4-5 kscibule
4 lžícesádlo
1 ksvepřový jazyk
400 gvepřová plec
300 gvepřový bok
150 gslezina
800 gvepřový lalok
100 gvepřové ledvinky

podle chuti

8 stroužkůčesnek
sůl
majoránka
mletý kmín
3 lžícemletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

5 lžichladká mouka
hovězí vývar

Postup přípravy

Cibule a česnek oloupeme. Cibule nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme. Maso a vnitřnosti podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.

Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a důkladně jej orestujeme. Pak maso zalijeme vývarem, osolíme, okořením a za stálého podlévání maso zvolna vaříme, než maso změkne.

Šťávu z masa necháme vysmahnout. Zaprášíme ji moukou a opražíme. Zalijeme ji vývarem, přidáme česnek, papriku, kmín a zvolna vaříme, dokud maso zcela nezměkne.

Hotový zabijačkový guláš podáváme s čerstvým chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zabijačkový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.