Vaření.czReceptyZabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu

Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu

Rychle připravená polévka nás snadno přenese na vesnickou zabijačku.


4.328x
20 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1.5 lvroucí voda
15 dkgjitrnicový prejt
15 dkgjelítkový prejt

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Oba prejty nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Ihned přidáme majoránku, sůl, pepř a utřený česnek. Polévku vaříme, dokud se prejty nerozpustí. Prejty můžeme nahradit jitrnicí a jelitem. Před koncem varu ochutnáme a podle chuti ještě polévku případně přisolíme a přidáme pepř. Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu nejlépe chutná s čerstvým chlebem.
user-icon

autor Bludimíra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena