Žabáci

Jednoduchá a efektivní chuťovka na slavnostní stůl.


2.864x
25 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Pak je ihned zchladíme a oloupeme.

Zatím si na mísu rozložíme salát, který poslouží jako podklad.

Špičku vejce šikmo seřízneme, aby vejce stála. Na druhé špičce vytvoříme zářez v podobě žabí tlamičky. Do tlamičky vložíme kousek kapie, která bude tvořit jazýček. Z kousku salátu nebo hřebíčku vytvoříme očička.

Hlávkový salát rozebereme na listy a ty omyjeme a osušíme. Listy salátu ozdobně rozložíme na vlašský salát. Mezi ně rozložíme připravené žabáky. Nakonec zdobení mísy završíme kornoutky ze salámu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žabáci

Zpět na recept