Vývar z morkových kostí

Dobrá polévka z morkových kostí.


3.316x
120 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
1 kscibule
3 lvoda
1 lžičkavegeta
3 ksvelká morková kost

podle chuti

kořenová zelenina
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy

Do studené vody vložíme omyté kosti i s morkem. Pokud jej chceme použít na přípravu morkových knedlíčků, musíme jej z kostí před jejich uvařením vyjmout. Přidáme oloupanou a rozpůlenou cibuli, vegetu a případně očištěnou zeleninu. Zvolna vaříme asi 2 hodiny. Kosti a zeleninu vyjmeme a polévku přecedíme. Můžeme do ní vložit drobně pokrájenou uvařenou zeleninu, případně i uvařený morek. Do hotové polévky přidáme ještě jemně nasekanou petrželku. Nejvhodnější vložkou jsou morkové knedlíčky, ale dle vlastní chuti můžeme použít jakoukoli jinou. Vývar z morkových kostí rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.
user-icon

autor suback

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vývar z morkových kostí

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena