Maso a kosti omyjeme a povaříme v 1 l osolené vody. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme, nahrubo nakrájíme a vše přidáme k masu. Při mírné teplotě vaříme asi 1,5 hodiny.
Mezitím oškrábeme mrkev, omyjeme ji a nakrájíme na nudličky. Cuketu očistíme a opatrně podélně rozkrojíme na dva tenké plátky. Z nich potom vykrojíme vykrajovátkem čtyři vánoční komety.
Petrželku opereme, osušíme a jemně posekáme. Mléko nalijeme do kastrůlku, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme tuk. Když se rozpustí, přisypáváme mouku a pečlivě mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna. Potom sejmeme z plotýnky a vmícháme vejce, strouhaný sýr a nakonec petrželku.
Dáme vařit osolenou vodu a když bublá, vkládáme do ní dvěma čajovými lžičkami sýrové nočky, které vaříme přibližně 10 minut.
Hovězí vývar slijeme, protřeme sítem a necháme přejít varem. Přidáme nudličky mrkve, cuketové hvězdy a ještě asi 2 minuty povaříme. Podle chuti dosolíme.
Do 4 slavnostních misek rozdělíme sýrové nočky, komety a zalijeme hotovým vývarem.