Dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet a sůl. Postupně do vody rozklepáváme vejce a lžícemi nahrnujeme bílek přes žloutek tak, aby vejce zůstalo celé. Vejce vaříme asi 3 minuty, vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme uložené na straně.
Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na malé růžičky a hlívu nakrájíme na libovolně velké kousky. Vařené krůtí maso také nakrájíme na kousky.
Do vroucího vývaru vložíme hlívu ústřičnou, po chvíli přidáme zeleninu, maso a povaříme do změknutí zeleniny. Polévku dochutíme solí a pepřem a do každého talíře vkládáme jedno vejce.
Vývar s vejcem posypeme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme.