Vývar s vejcem

Vývar se spoustou zeleniny, zdravou hlívou, krůtím masem a ztraceným vejcem.


3.0680x
60 min

Ingredience

850 mlvývar
4 ksvejce
60 gpórek
100 gmrkev
100 gbrokolice
60 ghlíva ústřičná
200 gkrůtí maso

podle chuti

česnek
sůl
ocet
mletý pepř
čerstvá petrželka

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet a sůl. Postupně do vody rozklepáváme vejce a lžícemi nahrnujeme bílek přes žloutek tak, aby vejce zůstalo celé. Vejce vaříme asi 3 minuty, vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme uložené na straně.

Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na malé růžičky a hlívu nakrájíme na libovolně velké kousky. Vařené krůtí maso také nakrájíme na kousky.

Do vroucího vývaru vložíme hlívu ústřičnou, po chvíli přidáme zeleninu, maso a povaříme do změknutí zeleniny. Polévku dochutíme solí a pepřem a do každého talíře vkládáme jedno vejce.

Vývar s vejcem posypeme čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vývar s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.