Vynikající štrúdl pro začátečníky

Velmi jednoduchý recept na vynikající štrúdl.


3.98x
45 min

Postup přípravy

Do mísy dáme klasickou velikost bílého jogurtu. Vmícháme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Jogurtové těsto necháme chvíli odpočinout.

Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 2 - 3 placky podle toho, jak máme velké plechy.

Placky naplníme jablky, buď nastrouhanými na hrubém struhadle, nebo nakrájené na tenké plátky - jak má kdo rád. Jablka posypeme skořicovým cukrem, cukrem obyčejným podle toho, jak jsou jablka sladká. Nakonec přidáme podle chuti rozinky.
Poté závin zabalíme a dáme péct. Lepší je péct štrúdly na pečícím papíře. Vynikající štrúdl pro začátečníky pečeme dozlatova.

Vynikající štrúdl pro začátečníky necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor masoutka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající štrúdl pro začátečníky

Zpět na recept