Vaření.czReceptyVynikající štrúdl pro začátečníky

Vynikající štrúdl pro začátečníky

Velmi jednoduchý recept na vynikající štrúdl.


3.98x
45 min

Postup přípravy

Do mísy dáme klasickou velikost bílého jogurtu. Vmícháme zbylé suroviny a vypracujeme těsto. Jogurtové těsto necháme chvíli odpočinout. Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále asi 2 - 3 placky podle toho, jak máme velké plechy. Placky naplníme jablky, buď nastrouhanými na hrubém struhadle, nebo nakrájené na tenké plátky - jak má kdo rád. Jablka posypeme skořicovým cukrem, cukrem obyčejným podle toho, jak jsou jablka sladká. Nakonec přidáme podle chuti rozinky. Poté závin zabalíme a dáme péct. Lepší je péct štrúdly na pečícím papíře. Vynikající štrúdl pro začátečníky pečeme dozlatova. Vynikající štrúdl pro začátečníky necháme lehce vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor masoutka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající štrúdl pro začátečníky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena