Vynikající mrkvová bábovka

Vyzkoušejte tento skvělý recept na vláčnou mrkvovou bábovku s medem a ořechy.


5.03x
45 min
1×

Postup přípravy

Nejprve nastrouháme najemno mrkev, orestujeme ji 3 minuty na másle, odstavíme, vmícháme zázvor, kurkumu (lze vynechat), skořici a necháme vychladnout.

Mezitím si vyšleháme žloutky s cukrem a medem, zašleháme i olej. Poté přidáme vychladlou mrkvovou směs, šťávu a kůru z citronu, mleté ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme vyšlehý sníh z bílků se špetkou soli. 

Mrkvovou bábovku pečeme na 180 °C cca 35 - 40 minut. 

Vychladlou bábovku podáváme ke kávě či čaji, můžeme servírovat také se zakysanou smetanou.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající mrkvová bábovka

Zpět na recept