Vylepšené zapékané žampiony

Chutnější verze receptu na zapečené žampiony.


4.722x
45 min

Postup přípravy

Žampiony očistíme, nožičky vykroutíme a spolu s očištěnou cibulí a salámem pomeleme.

Česnek rozetřeme se solí, přidáme Apetito, pomleté žampiony, salám a cibuli. Promícháme, přisypeme nadrobno posekanou nať a strouhanku. Vytvoříme hustou hmotu, kterou naplníme kloboučky žampionů.

Bujon připravíme podle návodu na obalu, vmícháme do něj kečup. Žampiony poskladáme kloboučky dolů na plech, podlijeme vývarem a pečeme doměkka asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Žampiony servírujeme na míse, výpek podáváme zvlášť.

Vylepšené zapékané žampiony jsou vhodné jako předkrm, chuťovka k vínu, ale i jako hlavní jídlo s rýží nebo bramborem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vylepšené zapékané žampiony

Zpět na recept