Vydatná rajská polévka

Rychlá, chutná a velmi vydatná rajská polévka tak, jak ji neznáte, je velmi oblíbená u dětí.


4.834x
30 min
4×

Ingredience

1-2 ksvejce
25 gmáslo
500 grajčatový protlak
1-2 hrnečkyhladká mouka
2-3 hrnečkyhrubá mouka
1-2 kostkyzeleninový bujon
500 grozvařená rajčata

podle chuti

sůl
cukr krupice
mletý pepř

Postup přípravy

Do většího hrnce, v jakém jsme zvyklí vařit polévku, dáme rozpustit větší kousek másla, máslo zaprášíme hladkou moukou a připravíme si poctivou voňavou jíšku zlatavé barvy.

Když máme hotovou jíšku, přilijeme k ní rajčatový protlak či rozvařená propasírovaná rajčata (záleží na chutích a časových možnostech každého jedince). Základ na rajčatovou polévku rozmícháme, tak abychom neměli v rajčatové směsi žádně hrudky z jíšky.

Přilijeme vodu, přivedeme k varu, když se rajčatová směs vaří, přidáme zeleninový bujon či masox. Poté necháme cca 10 minut povařit.

Mezitím co se polévka vaří, připravíme si drobení, kterým rajčatovou polévku zahustíme. Do misky si vysypeme 2 - 3 hrníčky hrubé mouky, rozklepneme celé vejce a rukama vypracujeme čerstvé drobení.

Hotové drobení nasypeme do vroucí polévky, mouka a drobení nám polévku dostatečně zahustí, poté necháme znovu cca 10 minut vařit. Nakonec vydatnou rajčatovou polévku dochutíme solí, pepřem, popřípadě cukrem, někdo má rajskou raději sladší, jiný zase dá přednost přírodní kyselosti z rajčat.

Vydatnou rajčatovou polévku podáváme i jako hlavní chod, je dostatečně sytá. Opravdu je to velmi hustá polévka, která zasytí naprosto každého, může se podávat s rýží místo drobení.
user-icon

autor nnnnn


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vydatná rajská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.