Koláč výborně kombinující kyselou a sladkou chuť, i když nutno podotknout, že není tolik sladký. Pokud má někdo radši sladší, přidá do těsta více cukru. Recept na chutný a šťavnatý moučník, který stojí za to vyzkoušet.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Těsto
Cukr1/2 hrnku
Vejce2 ks
Máslo50 g
Mléko250 ml
Hladká mouka 2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Ostatní
Rebarbora3 ks
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vlažné mléko a přepuštěné máslo. Přisypeme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh a vše dobře promícháme.
Rebarboru nakrájíme na kousky. Těsto vylijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Těsto posypeme nakrájenou rebarborou a dáme péct přibližně 30 minut při 150 °C.
Výborný rebarborový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině.
Dobrý den, 1/5 másla odpovídá 50g. Mouku jsem upřesnil na hladkou. Nicméně pokud autor při vkládání nenapsal správné znění ingredience, tak je to jeho chyba. V žádném případě admin neupravuje název ingredience z Hladká mouka na Mouka... to je nesmysl.
Týna
Re: špatný recept
Taky nerozumím tomu, jak to administrátoři pozměnili..ani ta mouka není přesná..
másla má být 1/5 a mouky dva hrnky- hladké.