Výborný ořechový korpus

Nadýchaný korpus, který užijeme na přípravu moučníků, dezertů i slavnostních dortů. Náš nejoblíbenější recept!


4.224x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout a spolu s cukrem a žloutky utřeme do pěny, pak šlehačem na nejnižší stupeň šleháme 20 - 30 minut. Je to opravdu důležité, jen tak se nám korpus krásně podaří.

Mezitím smícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva, přilijeme mléko, zamícháme, přidáme utřenou směs a nakonec opatrně vmícháme tuhé ušlehané bílky.

Ořechový korpus pečeme v libovolné formě, kterou jsme předtím vymazali a vysypali. Pečeme na 175 °C asi 20 minut.

Těsto na tento ořechový korpus je opravdu skvělé a dorty z něj chutnají nepřekonatelně!
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný ořechový korpus

Zpět na recept