Výborný domácí chléb

Recept na nadýchaný chléb, který vydrží čerstvý 5 dnů, pokud se tedy nesní.


3.76x
60 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, ovesných vloček, lněných semínek (spaříme je předem horkou vodou), drceného kmínu, soli, oleje, octu, půl kostky droždí, vlažné vody vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Těsto kyne velmi rychle.

Z těsta vytvoříme bochník, který pečeme v pekáči vyloženým pečícím papírem 15 minut v troubě při 250 °C, troubu přepneme na 150 °C a pečeme ještě 30 minut. Domácí chléb během pečení potíráme vodou se solí.

Výborný domácí chléb po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor ccentrum


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný domácí chléb

Zpět na recept