Výborné penne s treskou

Chutné těstoviny s treskou můžeme připravit jako velmi jednoduchý hlavní chod.


5.05x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
300 grajče
320 gtreska
400 gpenne
mletý pepř
3 snítkyčerstvá petrželka

podle chuti

sůl

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

olivový olej
olej na smažení

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Tresku omyjeme pod tekoucí vodou a jemně osušíme. Tresku nakrájíme na menší části. Penne uvaříme v osolené vodě al dente. Nakrájené plátky ryb obalíme v hladké mouce a dobře otřepeme od mouky. Plátky osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a opečené dložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje. Tresku po upečení nakrájíme na ještě menší kousky. Na pánvi s troškou olivového oleje orestujeme nasekaný česnek s cibulkou a petrželkou. Po chvilce přidáme nakrájená a oloupaná rajčata a přikryté dusíme asi 10 minut. Rajčata osolíme, opepříme a přidáme opečené nakrájenou tresku. Společně ještě na chvilku provaříme. Tresčí směs promícháme s těstovinami uvařenými al dente. Výborné penne s treskou podáváme teplé. Ozdobíme je čerstvě sekanou petrželkou nebo lístečky bazalky.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné penne s treskou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena