Vaření.czReceptyVýborná pomazánka z lilků

Výborná pomazánka z lilků

Dobrá pomazánka, kterou můžeme natírat na teplé bruschetty, ale i na čerstvý chléb.


4.819x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 svazečekpetrželka
500 glilek

podle chuti

sůl
chilli paprička
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Umyté a osušené lilky rozpůlíme a propícháme dobře vidličkou. Propíchané lilky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na asi 30 minut. Hotové lilky musí mít dobře měkký střed. Z lilků vyjmeme měkkou dužinu. Tu vložíme do mixéru s olivovým olejem, čerstvě nasekanou petrželkou, nakrájeným česnekem, papričkou, solí a pepřem. Lilky rozmixujeme do krému. Výbornou pomazánku z lilků necháme vychladnout a poté ji můžeme natírat na čerstvé pečivo. Lilkovou pomazánku můžete připravit i s cibulí, rajčaty a co vám chutná.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Výborná pomazánka z lilků

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena