Výborná polévka s mořskými plody

Kdo miluje mořské plody, zaručeně ho nezklame tento recept na netradiční polévku.


5.09x
60 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžícerajčatový protlak
100 gšalotka
2 lístkybobkový list
5 kuličeknové koření
3 dlbílé víno
1 kgkořenová zelenina
1 kgmořské plody

podle chuti

sůl
1 snítkatymián
mletý pepř
šafán

podle potřeby

olivový olej
1.5 lrybí vývar

Postup přípravy

V hrnci s troškou olivového oleje orestujeme očištěnou a nasekanou šalotku s česnekem. Do základu přidáme rajský protlak, šafrán, bobkový list, nové koření a pepř. Promícháme a zalijeme suchým vínem a vývarem. Základ polévky provaříme, aby se odpařil alkohol.

Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu vložíme do polévky a vaříme, až je téměř měkká. Mořské plody nakrájíme a po částech vložíme do vývaru. Nejprve ryby s tužším masem. Po chvilce vaření přidáme zbytek ryb. Polévku vaříme, dokud mořské plody nezměknou. Z polévky vyjmeme bobkový list a dochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

Výbornou polévku s mořskými plody podáváme teplou jako první chod. Zeleninu do polévky použijeme mrkev, řapíkový celer, petržel i fenykl.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná polévka s mořskými plody

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská