Výborná buchta s Margotkou

Skvělá buchta pro milovníky margotky. Recept na vláčný moučník s krémem a čokoládovou polevou.


4.221x
45 min
4×

Ingredience

2 ksvejce
1 hrnekcukr krupice
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kssmetana ke šlehání
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 hrnektyčinka Margot

krém

10 dkgcukr
10 dkgmáslo
2-4 lžícerum
1 ksžloutek

poleva

máslo
čokoláda na vaření

podle potřeby

olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, smetanu a nastrouhanou velkou Margotku. Pokud bude těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.

Plech si vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Buchtu pečeme v troubě při 180 °C, asi 20 minut., až bude buchta narůžovělá.

Mezitím než se buchta upeče, připravíme si krém. Nejprve si rozpustíme máslo, přidáme žloutek, cukr a rum. Vzniklý krémem buchtu za horka polijeme, krém rozetřeme a necháme vsáknout. Buchtu necháme vychladnout a poté ji polijeme polevou z rozpuštěné čokolády na vaření a másla. Buchtu dáme odležet do lednice nebo jinam do chladu.

Výbornou buchtu s Margotkou nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník například ke svačině.
user-icon

autor babu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná buchta s Margotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká