Vrstvený salát s ementálem

Vrstvený salát podáváme s pečivem nebo samotný.


4.213x
45 min

Postup přípravy

Sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat. Čínské zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Salát rozebereme na listy a omyjeme je. Papriku a pórek nakrájíme na nudličky. Jablka očistíme a stejně jako okurky je nastrouháme. Vejce oloupeme a rozčtvrtíme.

Mísu vyložíme listy očištěného salátu a vrstvíme polovinou množství: čínské zelí, hrášek, celer, kukuřice, ananas, paprika, šunka, okurky a vejce. Salát zalijeme půlkou majonézy a znovu vrstvíme. Nakonec zalijeme druhou půlkou majonézy, posypeme pórkem, strouhaným sýrem, zbylými vejci a mletou paprikou.

Vrstvený salát necháme v chladu uležet 24 hodin a můžeme podávat. Vrstvený salát je dobrý samotný i s pečivem. Je velmi sytý.
user-icon

autor barbara


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vrstvený salát s ementálem

Zpět na recept