Vrajnský džuveč bez masa

Rýže prokládaná zeleninou a zapečená v troubě.


2.9991x
45 min

Postup přípravy

Lilek a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tykvičky a papriky rovněž nakrájíme, ale neloupeme. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Nať nasekáme.

Všechnu zeleninu, kromě poloviny rajčat, a brambory promícháme s rýží, solí, pepřem a paprikou. Směs naskládáme do důkladně vymazané zapékací nádoby. Zbylá rajčata naskládáme navrch. Všechno zalijeme zbylým omastkem a vodou s rozpuštěným masoxem tak, aby zelenina byla přikrytá. Nádobu vložíme do předehřáté trouby.

Vrajnský džuveč bez masa dusíme při 220 °C asi půl hodiny, dokud zelenina není měkká, rýže uvařená a tekutina vsáklá.

Vrajnský džuveč bez masa na stůl neseme v nádobě, v níž se džuveč pekl.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vrajnský džuveč bez masa

Zpět na recept