Vrajnský džuveč bez masa

Rýže prokládaná zeleninou a zapečená v troubě.


2.9991x
45 min

Ingredience

sůl
petrželka
1 kgcibule
2-3 listyceler
75 gsádlo
6 ksrajče
300 grýže
1 kslilek
masox
3 kspaprika zelená
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
3-4 ksnové brambory
1-2 kstykev

Postup přípravy

Lilek a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tykvičky a papriky rovněž nakrájíme, ale neloupeme. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Nať nasekáme. Všechnu zeleninu, kromě poloviny rajčat, a brambory promícháme s rýží, solí, pepřem a paprikou. Směs naskládáme do důkladně vymazané zapékací nádoby. Zbylá rajčata naskládáme navrch. Všechno zalijeme zbylým omastkem a vodou s rozpuštěným masoxem tak, aby zelenina byla přikrytá. Nádobu vložíme do předehřáté trouby. Vrajnský džuveč bez masa dusíme při 220 °C asi půl hodiny, dokud zelenina není měkká, rýže uvařená a tekutina vsáklá. Vrajnský džuveč bez masa na stůl neseme v nádobě, v níž se džuveč pekl.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vrajnský džuveč bez masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty srbské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena