Recept na grilovaného kapra s tymiánovo-česnekovou příchutí.
Hodnocení
4.7
/ 5 (55x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Marináda
Česnek4 stroužky
Olej50 ml
Tymián2 větvičky
Citronová šťáva
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Kapr1 ks
Postup přípravy
Kapra omyjeme, očistíme, vykucháme, zbavíme hlavy, ploutví a ocasu. Očištěný trup kapra nakrájíme na podkovy.
Lístečky tymiánu jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si marinádu. Česnek promícháme s olejem, jemně usekaným tymiánem a několika kapkami citronové šťávy.
Porce kapra osolíme, opepříme, potřeme marinádou a necháme 2 hodiny rozležet.
Rošt potřeme olejem a porce voňavého kapra grilujeme z každé strany asi 4 minuty a ihned podáváme.
Ke grilovanému kapru na roštu s chutí tymiánu a česneku nejlépe chutná čerstvé pečivo a zelenina.
Je 22.2 a v mrazáku mi straší vakuově zabalená půlka kapra od vánoc! Dostal jsem chuť na grilovanou rybu. Neměl jsem velká očekávání (mražák). Velku teplo tymián na zahrádce tak jsem tento recept zkusil. Jen jsem natrhal i trochu čerstvého oregana. Rozdrtil jsem vše v moždíři a nechal jsem to 4 hoďky stát.
Fakt překvápko děcka do normálně vdechly!! Super jednoduchý a chutný recept.