Voňavý domácí chléb

Voňavý domácí chlebík, který nedá moc práce.


4.657x
120 min
14×

Postup přípravy

Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek.

Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout.

Posypeme plech hladkou moukou a vytvoříme bochník. Odstraníme přebytečnou mouku z plechu, chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve na 200 °C asi čtvrt hodiny a pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě třičtvrtě hodiny.

Voňavý domácí chléb podáváme jako přílohu podle chuti.
user-icon

autor 256712


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavý domácí chléb

Zpět na recept