Voňavý domácí chléb

Voňavý domácí chlebík, který nedá moc práce.


4.657x
120 min
14×

Postup přípravy

Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek. Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto a necháme jej vykynout. Posypeme plech hladkou moukou a vytvoříme bochník. Odstraníme přebytečnou mouku z plechu, chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve na 200 °C asi čtvrt hodiny a pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě třičtvrtě hodiny. Voňavý domácí chléb podáváme jako přílohu podle chuti.
user-icon

autor 256712

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Voňavý domácí chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena