Voňavé a chutné perníčky

Perníčky nejen na ozdobu a ke všem příležitostem.


2.065x
45 min

Postup přípravy

Nejprve ze všeho umeleme koření: skořice, fenykl, anýz,hřebíček. Dále prosejeme moučkový cukr.

Těsto:
Ze všech ingrediencí si vypracujeme těsto a můžeme ho ihned vyválet a vykrajovat potřebné tvary. Malé ozdoby vykrajované z tenkého těsta se pečou v horkovzdušné troubě při teplotě 150°C cca 5-8 min. Větší kusy, vykrajované z tlustšího plátu je třeba péct při stejné teplotě 10-12 min. Upečené perníčky ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Získají tak potřebný lesk.

Poleva:
Polevu nikdy nevyšlehávejte, při zdobení by se rozpíjela! Polevu jen lehce promíchejte. Naberte ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane za pár vteřin pevná. Pokud je stále řídká, přidávejte cukr.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavé a chutné perníčky

Zpět na recept