Voňavá polévka s kuřecími polpetkami

Jednoduchá kuřecí polévka se zeleninou.


5.05x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 ksceler
1 lvoda
1 ksmrkev
4 kskuřecí křídla
2 hrstěmražený hrášek
2 hrstěbílý chřest
2 hrstěpředvařená cizrna

podle chuti

sůl
petrželka
mletý černý pepř

náplň

1 ksvejce
3 lžícestrouhanka
1 lžíceolivový olej
200 gkuřecí prsa
1 špetkamuškátový oříšek
1 lžícečerstvá petrželka

podle potřeby

voda
bazalka

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Očištěná kuřecí křidélka dáme vařit do studené vody s mrkví, celerem, petrželkou, cibulí, solí a bazalkou. Vaříme alespoň hodinu. Kuřecí vývar přecedíme přes čisté plátno a necháme stranou v teple.

Kuřecí prsa rozmixujeme nebo nasekáme najemno. Nasekaná prsíčka smícháme s vejcem, jemně nasekanou petrželkou, špetkou strouhaného muškátového oříšku, solí, pepřem a strouhankou. Rukama tvoříme malé kuličky, polpetky.

V čisté vodě provaříme hrášek s chřestem a cizrnou. Jakmile je vše měkké, scedíme, ale tekutinu nevyléváme. Ve stejné vodě vaříme kuřecí polpetky asi 5 - 10 minut. Hotové polpetky vyjmeme.

Do talířů nebo mističek rozdělíme vařenou zeleninu, kuřecí polpetky a zalijeme teplým kuřecím vývarem.

Voňavou polévku s kuřecími polpetkami podáváme teplou posypanou strouhaným parmazánem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavá polévka s kuřecími polpetkami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.