Vlastní máslo

Recept na dobré domácí máslo, které je lepší než kupované. Navíc víte, co v něm je.


4.25x
25 min
1×

Postup přípravy

Do mísy nalijeme obě smetany a elektrickým mixérem mixujeme, dokud se nám neoddělí tuk od syrovátky. Obsah mísy vyklopíme na utěrku či jiný kus látky a vyždímáme zbylou syrovátku, kterou můžeme také použít při pečení. Vlastní máslo ukládáme v suchu a chladu a natíráme na pečivo, nebo je používáme k přípravě různých pokrmů.
user-icon

autor Henryk

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vlastní máslo

Zpět na recept
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena