Vlašský salát

Kdo by neznal tradiční český vlašák! A pozor, pravý vlašák je bez vajíček.


2.9867x
45 min
1×

Ingredience

300 gšunka
150 gbrambory
1 kscibule
40 gceler
250 gmajonéza
40 gmrkev
20 gplnotučná hořčice
150 gsterilované okurky
150 gsterilovaný hrášek

podle chuti

cukr
sůl
worcesterová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Sterilované okurky slijeme z nálevu a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky.

Brambory vsypeme do větší mísy, přidáme uvařenou mrkev a celer, okurky, scezený hrášek a šunku nakrájenou na nudličky. Vlašský salát osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec doplníme majonézou, plnotučnou hořčicí, špetkou cukru, trochou worcesterové omáčky a podle hustoty vlašského salátu i nálevem z okurek.

Vlašský salát podáváme s pečivem, hodí se na přípravu chlebíčků, obložených mís apod.

Foto: Vojtěch Leman

Recept na vlašský salát krok za krokem

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vlašský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena