Vlašský salát

Kdo by neznal tradiční český vlašák! A pozor, pravý vlašák je bez vajíček.


2.9867x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka, po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Sterilované okurky slijeme z nálevu a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kostičky.

Brambory vsypeme do větší mísy, přidáme uvařenou mrkev a celer, okurky, scezený hrášek a šunku nakrájenou na nudličky. Vlašský salát osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec doplníme majonézou, plnotučnou hořčicí, špetkou cukru, trochou worcesterové omáčky a podle hustoty vlašského salátu i nálevem z okurek.

Vlašský salát podáváme s pečivem, hodí se na přípravu chlebíčků, obložených mís apod.

Foto: Vojtěch Leman

Recept na vlašský salát krok za krokem

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vlašský salát

Zpět na recept