Vyzkoušejte recept na trochu jinou verzi perníku, tentokrát s nastrouhanými jablky.
těsto | |
---|---|
1 ks | vejce |
1 lžíce | kakao |
275 ml | mléko |
2 ks | jablko |
140 g | cukr krupice |
95 ml | slunečnicový olej |
1 lžička | mletá skořice |
300 g | hladká mouka |
2 lžičky | kypřící prášek |
2 lžičky | perníkové koření |
na potření | |
220 g | marmeláda |
poleva | |
200 g | hořká čokoláda |
200 ml | smetana ke šlehání |
podle potřeby | |
máslo na vymazání | |
strouhaný kokos na vysypání |
Nejprve v misce smícháme všechny sypké suroviny, tedy mouku s kypřidlem, cukr, koření, skořici a kakao, pak přidáme mléko, vajíčko, olej a nakonec nastrouháme oloupaná jablka. Těsto dobře zamícháme, vylijeme na máslem vymazaný a strouhaným kokosem vysypaný plech. Perník pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut. Propečenost otestujeme špejlí. Upečený perník s jablky necháme vychladnout a potřeme oblíbenou marmeládou. Ve vodní lázni rozehřejeme smetanu ke šlehání, odstavíme a v této horké smetaně rozmícháme hořkou čokoládu. Polevu vylijeme na perník, rozetřeme stěrkou a posypeme kokosem. Necháme chvíli odležet a skladujeme v lednici. Vláčný perník s jablky podáváme nakrájený na čtverce či trojúhelníky.
Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!
Víkend bez koláče snad ani není víkend. Kdo by si nedal po dobrém obědě a ke kafíčku luxusní koláč, který voní už na dálku? Máme pro vás recepty, ve kterých užijete nasbírané ořechy, ale i jablíčka, tvaroh či netradičně cibuli.
autor Markéta v troubě
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.