Přísahám, ten nejlepší perník, co jste kdy jedli. Protože tento perník nevydrží déle jak den. Naučím vás tento skvělý recept!
2 hrnky | hladká mouka |
1 hrnek | cukr krystal |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
2 ks | vejce |
0.5 hrnku | olej |
1 hrnek | mléko |
- | rum |
- | kakao |
1 ks | jablko |
Mouku, cukr a prášek do perníku smícháme v míse, přidáme olej, žloutky, rum, trochu kakaa a mléko. Z těchto surovin vymícháme hladké těsto. Do základu těsta nastrouháme sladké jablko, musí být nastrouhané najemno. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do těsta.
Těsto na vláčný perník dáme do trouby do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, pečeme na 170 - 180°C cca, prostě pomaleji, ne na moc vysokou teplotu.
Hotový perník necháme vychladnout, poté polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými plátky nebo kokosem. Přísahám, recept na tento perník je hit!
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.
autor Jirka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena