V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky a rozinky. Poté, co dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo. Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C - střední teplota tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno jí přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila. Hotovou vláčnou kefírovou buchtu prokrojíme uprostřed, potřeme pikantní marmeládou (výborná je višňová), navrchu polijeme čokoládou a kefírovou buchtu máme tímto hotovou. Je to opravdu potěšení pro chuťové buňky.
(doba přípravy 10 min)

Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.

Autor:monalisa007


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena