Višňový dort s vanilkovým krémem

Sladké pokušení! Recept je určen na 1dortovou formu o průměru 26 cm (12 porcí).


3.276x
30 min

Postup přípravy

Višně otevřeme, slijeme a necháme okapat na sítu. Kompotovou šťávu ponecháme na přípravu dortového želé.

V zakysané smetaně rozmícháme cukr. Do šlehačky přidáme vanilkový krém v prášku a důkladně ji ušleháme. Potom do ní vmícháme zakysanou smetanu.

Na dortový korpus (vybraný podle vlastního výběru) rovnoměrně naklademe višně a zalijeme je dortovým želé, které připravíme podle návodu na sáčku. Na vrstvu ztuhlého želé naneseme šlehačkový krém. Lžící vytlačíme na povrchu mělké důlky a naplníme je vanilkovým likérem. Pokud nemáme likér, můžeme použít vanilkovou polevu.

Višňový dort s vanilkovým krémem necháme vychladit a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňový dort s vanilkovým krémem

Zpět na recept