Višňové kuřecí závitky

Recept na vynikající kuřecí závitky se šunkou, smetanovou omáčkou a marinovanými třešněmi.


3.01037x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa naplocho nařízneme a opatrně rozklepeme na plát a nařežeme na malé steaky. Malé steaky okořeníme, rozložíme do mísy a zalijeme polovinou sherry a asi 1 dl oleje. Kuřecí maso necháme v lednici přes noc marinovat.

Druhý den si očistíme velkou cibuli a česnek. Cibuli nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Rozpálíme v pánvi olej a kuřecí steaky na něm zprudka osmažíme. Vyjmeme je, pokapeme je zbylým sherry a na každý plátek položíme plátek šunky, zavineme v malé roky a zpevníme párátkem. Pak je dosmažíme.

Zatím si stranou připravíme smetanovou omáčku. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Přidáme česnek, zalijeme jej smetanou, ochutíme solí a okořeníme bílým pepřem. Omáčku připravujeme za stálého míchání.

Naložené višně v alkoholu vypeckujeme a nakrájíme na tenká kolečka.

Na talíře rozdělíme kuřecí závitky, přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme kolečky třešní. Nejlepší přílohou k tomuto pokrmu jsou gratinované brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višňové kuřecí závitky

Zpět na recept