Recept na jednoduchou višňovou omáčku, kterou podáváme třeba ke sladkému pečivu. Skvěle chutná k velikonočním jidášům.
Hodnocení
2.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Podle potřeby
Voda
Podle chuti
Med
Vanilkový lusk
Ostatní
Višně400 g
Postup přípravy
Připravíme si mražené či čerstvé vypeckované višně.
Ovoce vložíme do hrnce, přidáme vodu trošku nad višně a přivedeme k varu. Višně povaříme do změknutí.
Poté můžeme višně rozmixovat. Dochutíme medem a možno i vydlabaným vanilkovým luskem. Případně si to celé zjednodušíme a použijeme vanilkový cukr. Višňovou omáčku podáváme ke sladkému pečivu, skvěle se hodí k velikonočním jidášům.