Višně v čokoládě

Pokud máte na zahradě zralé višně, můžete rodinu nebo své hosty překvapit sladkými, netradičními jednohubkami.


4.311x
20 min

Postup přípravy

Višně se snažíme otrhat i se stopkami. Opláchneme je a necháme okapat.

Do užšího kastrolku nebo hrnečku vložíme rozlámanou čokoládu a trochu vody. Z másla ukrojíme tenký plátek a přidáme k čokoládě. Místo vody můžeme použít na zlepšení chuti i rum. Za stálého míchání a ohřívání čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tzn., že nádobu s čokoládou vložíme do kastrolu s horkou vodou a vodu ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po rozpuštění ještě chvíli mícháme.

Jednu višeň podruhé namáčíme do čokolády a rovnáme je na talíř, který jsme nechali vychladit v lednici nebo v mrazáku. Čokoláda rychleji na višni ztuhne. Připravené višně pak dáme ještě do lednice.

Před podáváním pocukrujeme jiný talíř moučkovým cukrem a višně v čokoládě na něj přerovnáme.

Pozn.: Višně můžeme namáčet i do bílé čokolády a připravit tak dva druhy.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Višně v čokoládě

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena