Vhodná obměna klasických bábovek se zajímavou chutí.
Hodnocení
4.8
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Kakao2 lžičky
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Cukr moučka300 g
Červené víno1/3 l
Skořice mletá2 lžičky
Vanilkový cukr1 ks
Polohrubá mouka350 g
Rostlinný tuk300 g
Postup přípravy
Rostlinný tuk, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kakao a skořici. Mouku promícháme s práškem do pečiva a zamícháme do těsta. Přidáme víno a důkladně promícháme.
Formu na bábovku dobře vymažeme a vysypeme kokosem. Do formy rovnoměrně rozprostřeme těsto. Vínovou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 60 minut. Před dopečením ji zkoušíme pomocí špejle.
Upečenou vínovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ocukrujeme.
Chuť je výborná. Těsto je velmi křehké a drolí se, možná trošku moc. Ale taky to může být tím, že jsem místo vajec použila náhražku. Každopádně chuťově skvělé a v muffinové formičce drží dobře.
panim
zvláštní
Opravdu netradiční chuť, nicméně mne zase tak moc neoslovila. Průměr.Jako zpestření jídelníčku proč ne.