Vinná polévka

Tuto jemnou polévku můžeme připravit i tak, že do ní vejce ke konci vaření rozšleháme. V každém případě je moc dobrá.


3.0539x
60 min

Ingredience

100 gslanina
2 ksvejce
1 kscibule
1 lvoda
150 gmrkev
250 mlbílé víno
60 ghladká mouka

podle chuti

sůl
ocet
bobkový list
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé nudličky, potom ji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou opečeme v kastrolu, po chvilce přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Do základu na vinnou polévku přisypeme mouku, kterou lehce opečeme a nakonec zalijeme asi litrem vody a pořádně rozšleháme.

Polévku vaříme asi půl hodiny, aby se mouka pořádně provařila, potom ji zalijeme vínem, přidáme bobkový list, dochutíme octem a necháme přejít varem.

Vejce rozšleháme a rozdělíme do talířů, potom na ně nalijeme horkou polévku, tak se vejce srazí. Druhou variantou je, že do polévky vejce ke konci vaření rozšleháme.

Vinnou polévku nalijeme do talířů či misek, ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a horkou podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena