Vinná klobása na pivě

Výborná výměna za buřty.


4.614x
45 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
150 grajčatový protlak
600 gvinná klobása
2 ksmalá cibule
100 ganglická slanina
mletý černý pepř
200 mlčerné pivo
5 kscherry rajče

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky o délce asi 8 cm. Klobásky vytvoříme otáčením střívka několikrát ve stejném směru a poté odříznutím. Rozehřejeme pánev a na sucho v ní klobásky osmažíme dozlatova. Rozehřejeme si troubu na 200 °C. Do pekáčku vložíme klobásky. Na pánvi osmažíme pokrájenou anglickou slaninu na proužky, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme protlak (čertovskou či cikánskou omáčku) a černé pivo. Nakonec přidáme půlky sherry rajčátek (lze i 2 klasická rajčata). Osolíme, opepříme podle chuti. Směs naneseme na klobásky a pečeme 10 -15 minut. Můžeme ještě vylepšit cuketou a paprikou. Příloha k vinné klobásce na pivě může být pečivo a červené fazole.
user-icon

autor mh

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vinná klobása na pivě

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena