Vinná klobása na pivě

Výborná výměna za buřty.


4.614x
45 min
3×

Postup přípravy

Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky o délce asi 8 cm. Klobásky vytvoříme
otáčením střívka několikrát ve stejném směru a poté odříznutím.

Rozehřejeme pánev a na sucho v ní klobásky osmažíme dozlatova.

Rozehřejeme si troubu na 200 °C. Do pekáčku vložíme klobásky. Na pánvi osmažíme pokrájenou anglickou slaninu na proužky, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme protlak (čertovskou či cikánskou omáčku) a černé pivo. Nakonec přidáme půlky sherry rajčátek (lze i 2 klasická rajčata). Osolíme, opepříme podle chuti.

Směs naneseme na klobásky a pečeme 10 -15 minut. Můžeme ještě vylepšit cuketou a paprikou. Příloha k vinné klobásce na pivě může být pečivo a červené fazole.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná klobása na pivě

Zpět na recept