Vídeňský zákusek

Recept na vynikající zákusek ke kávě i pro návštěvu.


4.151x
0
4×

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova při 200 °C asi 10 minut.

Připravíme si krém. Z džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta. Krém necháme vychladnout.

Zatím si připravíme druhý krém. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech zašleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.

Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou. Vídeňský zákusek necháme v chladu pořádně ztuhnout. Pak jej nakrájíme a rozdělíme na talířky a můžeme servírovat.
user-icon

autor starej1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský zákusek

Zpět na recept