Vídeňský zákusek

Recept na vynikající zákusek ke kávě i pro návštěvu.


4.151x
0
4×

Ingredience

2 lžícerum
0.25 lpomerančový džus

těsto

250 gcukr
2 dlolej
4 ksvejce
2 dlmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
300 gpolohrubá mouka

náplň 1

6 lžiccukr
1 lpomerančový džus
80 gškrobová moučka

náplň 2

125 gmáslo
300 mlmléko
3 lžícecukr moučka
1 ksvanilkový cukr
1 ksvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

1 balíčekpiškoty
čokoládová poleva

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova při 200 °C asi 10 minut. Připravíme si krém. Z džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta. Krém necháme vychladnout. Zatím si připravíme druhý krém. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech zašleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém. Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou. Vídeňský zákusek necháme v chladu pořádně ztuhnout. Pak jej nakrájíme a rozdělíme na talířky a můžeme servírovat.
user-icon

autor starej1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vídeňský zákusek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena