Vídeňský štrúdl z listového těsta

Recept na skvělý vídeňský štrúdl z listového těsta.


2.813x
75 min
1×

Ingredience

na potření

1 ksvejce

náplň

4 lžícestrouhanka
1 kgjablko
1 hrstrozinky
4 lžícecukr krupice
2 lžičkymletá skořice

těsto

400 glistové těsto

Postup přípravy

Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo.

Těsto vyválíme na dva pláty. Jemně posypeme strouhankou a jablky smíchanými s cukrem a rozinkami, přičemž okraje necháme prázdné. Těsto opatrně svineme a přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch štrúdlů potřeme rozšlehaným vejcem. Propíchneme na několika místech vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Vídeňský štrúdl z listového těsta pečeme asi 40 minut při 180 °C.

Vídeňský štrúdl z listového těsta necháme lehce vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Výborný je teplý i studený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský štrúdl z listového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena