Vídeňský Sacher dort

Recept na pravý vídeňský Sacher.


4.4108x
60 min
15×

Ingredience

těsto

6 ksvejce
135 gmáslo
150 gčokoláda na vaření
125 gcukr moučka
150 ghladká mouka

poleva

0.3 hrnkuvoda
0.5 hrnkucukr moučka
100 gkvalitní hořká čokoláda

náplň

150 gmeruňkový džem

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň.

Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátým meruňkovým džemem.

Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sacher dort poléváme čokoládovou polevou.

Vídeňský Sacher dort necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor Kotatko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský Sacher dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Rakouská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.