Vídeňský řízek

Klasika, která se u nás ujala i při slavnostních příležitostech, jako jsou Vánoce nebo rodinné oslavy.


2.91196x
90 min
1×

Ingredience

600 gtelecí kýta

těstíčko

olej
sůl
2 ksvejce
2 lžícemléko

na obalení

strouhanka
hladká mouka

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Z telecí kýty nakrájíme 4 řízky. Ty dobře naklepeme a po obou stranách obalíme v mouce. Pak je namočíme ve vejcích rozšlehaných s několika kapkami oleje, 2 lžícemi mléka a solí. Řízky obalíme ve strouhance, lehce ji jednou přitiskneme k řízku, nadbytečnou strouhanku setřeseme. Vídeňské řízky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Vídeňské řízky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vídeňský řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rakouská
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena