Vévodské brambory

Velmi chutná a nádherně vypadající bramborová příloha.


3.090x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Zatím si ohřejeme mléko. Pak brambory slijeme, necháme odpařit, prolisujeme a smícháme s teplým mlékem. Do brambor vmícháme máslo, osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem. Bramborovou kaši naplníme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé rozety. Vévodské brambory potřeme trochou mléka a v předehřáté troubě na 225°C pečeme přibližně 15 minut. Vévodské brambory podáváme k pečeným, dušený nebo vařeným masům nebo zelenině.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vévodské brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena