Vévodské brambory

Velmi chutná a nádherně vypadající bramborová příloha.


3.090x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Zatím si ohřejeme mléko. Pak brambory slijeme, necháme odpařit, prolisujeme a smícháme s teplým mlékem.

Do brambor vmícháme máslo, osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem.

Bramborovou kaši naplníme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé rozety.

Vévodské brambory potřeme trochou mléka a v předehřáté troubě na 225°C pečeme přibližně 15 minut.

Vévodské brambory podáváme k pečeným, dušený nebo vařeným masům nebo zelenině.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vévodské brambory

Zpět na recept