Vepřový závitek s vaječinou

Recept na jemný a chutný závitek s vaječnou směsí.


1.390x
90 min

Postup přípravy

Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Nakrájíme si slaninu na kostky. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Slaninu osmažíme, vlijeme 4 vejce, přidáme hrst mraženého hrášku a půl nakrájené červené papriky. Vejce necháme srazit a vychladnout. Chladnou vaječnou směs rozdělíme na vepřové plátky, stáhneme a smotáme motouzem.

Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli dotmava, na cibuli závitky opečeme po všech stranách, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme ze základu, zahustíme hladkou moukou, ochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Aby byla šťáva hladká, přepasírujeme ji přes cedník.

Vepřový závitek s vaječinou podáváme s dušenou rýži nebo s bramborem.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový závitek s vaječinou

Zpět na recept