Vepřový závin s jablky

Velmi jednoduchý recept na dobrý oběd či večeři.


5.03x
60 min

Ingredience

50 gslanina
1 lžičkamáslo
50 mlmléko
2 ksjablko
200 glistové těsto
6 plátkůvepřové maso
150 mlmarsala
4 ksmladá cibulka

podle potřeby

sůl
olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy

Umyté a osušené vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo na malé kostky. Cibulky nakrájíme najemno a osmahneme doměkka na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dokřupava. Přidáme maso a smažíme dohněda. Trochu podlijeme. Směs dáme do misky a necháme vychladnout. Ochutíme solí a pepřem. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Listové těsto vyválíme a naplníme masovou směsí. Pracujeme již na plechu vyloženém pečicím papírem. Závin uzavřeme, strany přimáčkneme a potřeme mlékem. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Mezitím jablka očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Obalíme v cukru z obou stran. V pánvi rozehřejeme máslo a jablka z obou stran osmahneme dozlatova. Zalijeme marsalou, kterou necháme vypařit. Dáváme pozor, ať nepřipálíme. Vepřový závin nakrájíme, dáme na talíř a doplníme jablečnými plátky. Vepřový závin s jablky ihned podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový závin s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena