Vepřový vrabec

Dozlatova upečené maso přeléváme hustou šťávou s chutí cibule a česneku.


4.622x
0
4×

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, lehce opečeme v horkém sádle a vyjmeme.

Do zbylého tuku po opékání přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme do světle zlatavé barvy, přidáme rajčatový protlak, kmín, oloupaný a jemně nastrouhaný česnek a zalijeme trochou vody. Do základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem, jej pečeme doměkka a dozlatova. Pozor, aby se česnek s cibulí nepřipálil. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu podle potřeby přisolíme.

Uvedené ingredience jsou asi na 10 porcí vepřového. Jako přílohu podáváme brambory připravené na nejrůznější způsoby.
user-icon

autor Trnk!ß


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový vrabec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká