Vepřový vrabec

Dozlatova upečené maso přeléváme hustou šťávou s chutí cibule a česneku.


4.622x
0
4×

Ingredience

30 gčesnek
200 gcibule
30 grajčatový protlak
20 ghladká mouka
1500 gvepřová plec
100 gškvařené sádlo

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, lehce opečeme v horkém sádle a vyjmeme. Do zbylého tuku po opékání přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme do světle zlatavé barvy, přidáme rajčatový protlak, kmín, oloupaný a jemně nastrouhaný česnek a zalijeme trochou vody. Do základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem, jej pečeme doměkka a dozlatova. Pozor, aby se česnek s cibulí nepřipálil. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu podle potřeby přisolíme. Uvedené ingredience jsou asi na 10 porcí vepřového. Jako přílohu podáváme brambory připravené na nejrůznější způsoby.
user-icon

autor Trnk!ß


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový vrabec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena